Eva Vos - KipEigen

Eva Vos:

KipEigen

Leuk: als je in de buurt bent van Loosdrecht, stop dan even bij de Beukenhof (Nieuw-Loosdrechtsedijk) en loop helemaal naar achter t weiland in: daar lopen de KipEigen kipjes van onze volgende spreker, Eva Vos.

KipEigen is een kleinschalig, lokaal project waarbij kippen op een natuurlijke manier gehouden worden, geïntegreerd in de bloemen- en groenteteelt met zoveel mogelijk lokaal gesloten kringlopen. Mensen in de omgeving kunnen het project steunen door een eieraandeel te kopen en zo wekelijks te genieten van deze verse, natuurlijke eieren.

Eva Vos (25) is nét afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen. Ze heeft de bachelor en master Dierwetenschappen gedaan met een minor in Agroecologie. Ze is gelijk gestart als zelfstandig ondernemer in Agroecologisch ontwerp en advies en heeft het CSA project KipEigen opgezet, om haar passie in de praktijk te brengen.
Ze droomt van duurzame landbouw die bijdraagt aan biodiversiteit, koolstof opslaat in plaats van uitstoot en dat het plaats geeft voor mens en dier om een goed leven te leiden. Ook vindt ze het belangrijk dat mensen weer dichter bij de bron van hun voedsel komen en hier samen verantwoordelijkheid voor dragen, samen genietend van al het goeds dat hieruit voortkomt!