Stadsgesprek PechaKucha 17 juni 2017

Dag van de Architectuur

Op 17 juni 2017 werd de Dag van de Architectuur gevierd. Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) organiseerde met als thema “Goed wonen in een goede stad” diverse evenementen zoals rondleidingen, theater, film, exposities, kinderactiviteiten en lezingen. Eén van de lezingen was het Stadsgesprek, deze keer in het PechaKucha format. Op deze mooie zonnige zomerse dag kwamen er toch nog behoorlijk wat mensen luisteren en kijken naar het gebodene in de onlangs prachtig gerestaureerde Clemenskerk aan de Bosdrift.

Stadsgeprek “Goed wonen in een goede stad”

Wat maakt een stad goed en wat betekent goed wonen nu, dat is waar de PechaKucha-presentaties deze dag over ging. Vijf sprekers met verschillende achtergronden deelden hun visie en ideeën op inspirerende wijze in het PechaKucha format. Zij richten zich vooral op de toekomst.
Bij reguliere PechaKucha Nights welt het geroezemoes spontaan op in de wandelgangen tijdens pauzes en na afloop maar tijdens dit evenement werd na de presentaties de dialoog tussen publiek en sprekers gestart: het Stadsgesprek. De presentatie en discussieleiding was in handen van oud-raadslid Inke Logtenberg.

Strijktrio Europa en borrel

Niet alleen van boeiende presentaties werd genoten, ook de muzikale mens was niet vergeten. Het Strijktrio Europa omlijstte dit PechaKucha evenement/Stadsgesprek. Een aria van Bach, een strijktrio van Beethoven en een divetimento van Mozart werden vol overgave uitgevoerd. Drie strijkers in een monumentaal kerkgebouw, het klonk magistraal. Het was een unieke kans om met dit strijktrio  kennis te maken. Het evenement werd afgesloten met een borrel.

Klik op de foto om de folder te downloaden

De sprekers en het optreden op deze middag waren: