PechaKucha Café – 22 juni 2013

Dag van de Architectuur Hilversum 2013Een bijzondere dag: de Dag van de Architectuur.Een bijzonder evenement: PechaKucha Café. Voor deze bijzondere aflevering zijn we afgeweken van het normale PechaKucha format. In een drietal inhoudelijke blokken werden filmpjes van presentaties getoond, gehouden in Amerika en Japan. Ze hadden betrekking op architectuur. Ook de eerdere PechaKucha-presentatie van Pieter van der Heijden over Hilversum Tuinstad werd als filmpje vertoond. Dit was voor deze gelegenheid opnieuw gemonteerd.

De 24-uurs ontwerpmarathon over de inrichting van het Stationsplein in het kader van de Dag van de Architectuur kwam ook aan bod middels een op video opgenomen impressie. Verder waren er drie sprekers:
Roger Abrahams: Architectuur in Managuay
Tamar Frank: Kunstproject voor het stationsgebouw
Sven Hillecamp: Bouwproject Villa Industria

In de pauzes was er muziek door DJ Joris Butoh en als bijzonder onderdeel een interactieve “PechaKucha” met het publiek. Het thema was uiteraard architectuur in Hilversum. Reacties, visies en meningen van het publiek aan de hand van afbeeldingen van situaties in Hilversum. Genoeg aanleiding voor discussie. Al met al een geslaagde avond.

PechaKucha Café: Dag van de Architectuur