PechaKucha Night #15 – 6 juni 2019

PechaKuchaNight #15 - 6 juni 2019

Groene bruggenbouwers

De vijftiende editie van PechaKucha Night op donderdag 6 juni kleurde groen. De avond stond in het teken van duurzaamheid en circulaire economie. Een Twaalf “groene bruggenbouwers” uit Hilversum en omgeving betraden het podium en gaven korte, inspirerende presentaties over hun initiatief, idee en ambitie op weg naar een toekomstbestendiger samenleving.

Voor deze thema-editie werkte PechaKucha Hilversum samen met Duurzaam Hilversum en Hilversum100 (bekend van de jaarlijkse duurzaamheids-challenge). Mediaondernemer Frank du Mosch, die zich ook actief inzet voor duurzaamheid, presenteerde de avond. Wethouder Jan Kastje (klimaat en milieu) leidde de avond in.

Circulaire economie

Wat hebben een wormenhotel, de Vredelinger kip en wasbare luiers met elkaar te maken? Alle vormen ze essentiële ingrediënten bij het creëren van een ‘circulaire economie’: het hergebruiken van producten en grondstoffen maximaliseren en waardevernietiging minimaliseren. Het zijn enkele van de onderwerpen die de revue passeren tijdens PechaKucha Night – Groene Bruggenbouwers. Inspirerende, lokale initiatiefnemers vertellen over hun duurzame projecten en plannen op het terrein van mode, voeding, energie, wonen, productontwerp, afval, samenleven en nog veel meer.