Klaske Postma - Regeneration Design

Klaske Postma

Regeneration Design

“Huishoudelijk afval: als industrieel ontwerper ben ik deel van het probleem, maar ook een deel van de oplossing.
Hoe kunnen we in een circulaire economie van gerecyclede en biobased grondstoffen, die nog niet volop beschikbaar zijn, mooie, functionele, lokale en betaalbare producten maken? Sinds ruim een jaar is dat mijn missie: ‘Ontwerpen in de Materialen van Morgen’ en ik zal vertellen wat daarin de mogelijkheden zijn.”

Klaske studeerde in 2007 af als industrieel ontwerper bij Philips waarna ze als Designer Engineer aan de slag ging. Na een jarenlange carrière bij Brabantia, waar Klaske met duurzaamheid en kwaliteit in aanraking kwam, begon ze in 2018 haar eigen bedrijf: Regeneration Design.

De noodzaak om in circulaire en biobased materialen te gaan ontwerpen wordt steeds urgenter, maar hoe zet je de eerste stap? Dat begon voor Klaske met een ontdekkingsreis die verrassende inzichten opleverde op het gebied van de wetenschap, materiaal- en verwerkingstechnologieën.

Hoe maak je dit zichtbaar en hoe zorg je ervoor dat de grondstoffen, materiaal- en verwerkingsmogelijkheden worden vertaald naar lokale producten? Daaruit is het plan: “De Materialen van Morgen” ontstaan wat Klaske zichtbaar en concreet maakt in de regio.